team energy
Klimaattransitie mogelijk maken
Team Energy

Team Energy is een team van studenten, gevestigd op de TU/e, dat door het organiseren van evenementen streeft om verschillende partijen te informeren, inspireren en met elkaar in contact te brengen om zo de energietransitie te versnellen.

Wat we doen
De commissies binnen het team verzorgen elk de organisatie van een diversiteit aan evenementen. Waar de ene commissie gastlessen geeft op basis-en-middelbare scholen, organiseert de andere case-nights met relevante bedrijven en geïnteresseerde studenten in een café of online omgeving. Onze grootste commissie organiseert jaarlijks hét duurzame energie congres van Eindhoven: Energy Now, maar ook op kleinere schaal zijn er mogelijkheden, zoals een jaarlijkse actie rond de kersttijd waarin we studenten en TU/e medewerkers aansporen energieverspilling tegen te gaan. Voor al onze evenementen en initiatieven, zie de Team Energy evenementen pagina.

Organisatie
Team Energy heeft op het moment zo’n 20 leden – verspreid over bijna alle faculteiten op de TU/e – van wie iedereen actief is in één of meerdere commissies. Het board overziet de geplande activiteiten en ondersteund leden in het vinden van hun plek binnen het team, het opzetten van nieuwe evenementen en het organiseren van formele en informele activiteiten binnen de groep. Alle leden zijn onderdeel van het team in aanvulling op hun studie, en vinden binnen de diverse maar gelijkgestemde groep een gezellige maar ook leerzame omgeving.