green business club
Duurzame consumptie
Green Business Club Eindhoven Spoorzone

De missie van GBC Eindhoven Spoorzone is het samenwerken, aanjagen en verbinden om een levendig verblijfsgebied te creƫren. Daarbij hanteren we de uitgangspunten duurzaam, groen en sociaal. In de komende jaren is het de ambitie om als organisatie uit te groeien tot een stevige partner voor bedrijven en overheden zoals de Gemeente Eindhoven, om een drijvende kracht te worden voor een duurzaam Eindhoven.

Wat we doen
GBC Eindhoven Spoorzone verbindt verschillende bedrijven en instellingen aan elkaar om kennis uit te wisselen en projecten op het gebied van Circulariteit & Materialen, Mobiliteit, Energie en Sociale Duurzaamheid op te zetten en te organiseren.

Organisatie
Onze stichting bestaat uit 22 participanten (leden). Dit zijn bedrijven, non-profit organisaties en kennisinstellingen die gevestigd zijn in de Spoorzone of hiermee een sterke relatie hebben. De Green Business Club (GBC) heeft een bestuur welke de koers en voortgang van de club bewaakt. Daarnaast is er een programmamanager actief welke fungeert als het eerste aanspreekpunt voor de stichting. GBC Eindhoven Spoorzone is een lokale GBC, in Nederland zijn inmiddels 12 lokale clubs actief. Onze stichting kent verschillende werkgroepen waarin projecten worden geformuleerd en georganiseerd. De werkgroepen worden gedragen door de participanten en andere stakeholders in het gebied.