embassy of water
Overig
Embassy of water

De Embassy of Water werkt aan een toekomst waarin we ervoor zorgen dat water gezond en levendig blijft en waarin we water herstellen tot de oorspronkelijke bron van leven, om veilig te gebruiken en van te genieten. In die toekomst gaan we bewust en zuinig om met water, zijn we zelf verantwoordelijk voor ons afvalwater en zijn we onderdeel van een circulaire, duurzame waterketen.

Wat we doen
De Embassy of Water is een broedplaats, een creatieve waterhub waar ontwerpers samen met overheid en waterprofessionals werken aan toepasbare oplossingen rondom bewust watergebruik, lokale natuurlijke zuivering, klimaatbestendig bouwen, terugwinnen van grondstoffen en het creƫren van een robuust, veerkrachtig systeem. Ontwerpers geven de inspiratie en handvatten om de omslag te maken van idee naar product, van geest naar materie, van ideaal naar realiteit. Zo bereiken we samen een duurzame, watervriendelijke samenleving.

Organisatie
De Embassy of Water is onderdeel van de World Design Embassies van de Dutch Design Foundation en heeft vier hoofdpartners: Waterschap De Dommel, Gemeente Eindhoven, Provincie Noord-Brabant en Brabant Water.