brabantse-milieufederatie
Duurzame consumptie
BMF (Brabantse Milieufederatie)

De Brabantse Milieufederatie staat voor een schoon milieu, een vitale en rijke natuur, een gevarieerd landschap en een duurzame economie. Nu en straks.
De Brabantse Milieufederatie (BMF) is een stichting die is opgericht in 1972. Het doel is het realiseren en versnellen van de overgang naar een duurzaam Brabant. Dat doet de BMF samen met haar ruim 100 aangesloten (vrijwilligers)organisaties op het gebied van natuur, milieu en landschap in Brabant.

Wat we doen
Duurzame energie speelt in ons dagelijkse leven een belangrijke rol: bij warmte, elektriciteit en vervoer. Maar dan wel duurzame energie om het klimaatprobleem aan te pakken. Als BMF willen we de transitie naar een duurzame energievoorziening versnellen en stimuleren, waarbij Brabanders zoveel mogelijk profiteren van deze verandering.

Organisatie
Lokale energie-initiatieven zijn onmisbaar om de klimaatdoelstellingen te halen. De Brabantse Milieufederatie ondersteunt lokale energie-initiatieven via het Servicepunt Energie! Daarnaast stimuleren we jongeren om actief mee te doen en mee te praten in de Regionale Energie Strategie├źn.

Zo werken we samen aan meer impact in Brabant.