Eindje Schoner: samen tegen zwerfafval

Als we allemaal een beetje doen, maken we samen Eindje Schoner. Daarom organiseren we op 8 mei 2021 een dag waarop we met z’n allen Eindhoven een beetje schoner maken. Iedereen kan meedoen! Pas op: het is verslavend 😉

We doen het samen!
Natuurlijk is het top als je jouw straat schoonmaakt door zwervend afval op te ruimen. Nog leuker is het om te zien hoe we met z’n allen Eindhoven schoonmaken, en schoonhouden. Daar kan de app HelemaalGroen ons bij helpen. Deze app maakt op een kaart zichtbaar waar jij en anderen zwerfvuil hebben geraapt. Zo zien we ook meteen waar het nog nodig is.

Wat doen we op 8 mei?
Die dag gaan we met zoveel mogelijk mensen Eindje Schoner maken. Zo doe je mee:

  1. Download de  app van HelemaalGroen  (optioneel, het kan ook zonder app)
  2. Gebruik een eigen vuilniszak, of leen materiaal. Bij Adopteer een Straat kun je een afvalgrijper en veiligheidshesje lenen. Mail hiervoor naar:  adopteereenstraat@gmail.com
  3. Ready? Zet de app aan, maak een wandeling door jouw buurt en grijp al het zwerfafval dat je tegenkomt.
  4. Heb je veel afval verzameld? Zorg dat jouw vuilniszak in een kliko terecht komt. Met je stadspas kun je de zak ook kwijt in één van de ondergrondse prullenbakken van Eindhoven.

Winnen!
Opruimen is geen wedstrijdje, maar een prijs winnen is altijd leuk! Wil jij kans maken op een echt Precious Plastic product? Maak dan een Zwerfie (foto met zwerfafval) en deel deze met ons via het wedstrijdformulier dat je aan het einde van de dag ontvangt per mail. Precious Plastic is een wereldwijde community van mensen die nieuwe producten maken door plastic afval te recyclen. Kijk op  preciousplastic.com  voor een voorproefje!

Samen maken we Eindje Schoner!
#eindjeschoner

Is wandelen niks voor jou? Zwerfafval verzamelen kun je ook gemakkelijk combineren met je dagelijkse rondje joggen of fietsen. Misschien heb je weleens van het woord ‘plogging’ gehoord. In dit filmpje wordt uitgelegd waar deze trend vandaan komt:

Eindje Schoner is een initiatief van Klimaatnetwerk040 in samenwerking met Adopteer een Straat.
Heb je nog vragen? Stuur ons gerust een e-mail via info@klimaatnetwerk040.nl


HelemaalGroen is een app die op een kaart direct zichtbaar maakt waar jij zwerfvuil hebt geraapt. Alleen kun je niet veel, maar samen wel. Leuk dus om te zien waar anderen actief zijn! Download de app of kijk op https://www.helemaalgroen.nl

Adopteer een Straat is een initiatief van Kees Lepoeter. Binnen Eindhoven faciliteren zij al sinds 2014 knijpers en dergelijke om bewoners te stimuleren zwerfafval in eigen omgeving op te ruimen. Ondertussen hebben al meer dan 800 mensen zich aangesloten bij dit initiatief! Meer weten? Kijk op de Facebookpagina van Adopteer een Straat of op de website van de gemeente.